на живо

Ивайло Петев: Накарахме световен гранд да бави топката

60 000 освиркваха Аякс, значи сме били много добри

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев остана изключително доволен от победата над Аякс с 1:0 на "Йохан Кройф Арена". Тимът му обаче отпадна в плейофа на Лига Европа с общ резултат 2:4.

"Неслучайно ви казах, че можем да победим този гранд. Мисля, че изиграхме изключително добър мач, особено през втората част. Създадохме много ситуации, можеше да стане още по-тежко за Аякс. Да накараш този световен гранд да бави топката и 60 хиляди да ги освиркват, значи сме били много добри", коментира той.

"Във всеки един мач ние трябва да побеждаваме. Това ще ни стои като еталон - щом сме победили Аякс, значи можем. Трябва във всеки мач да търсим това ниво и нямаме причина да не го правим", смята Петев.

"Поздравих футболистите след мача. Казах им, че съм горд с това, което направиха. Съжалявам доста за първия мач. В първия мач допуснахме три гола за изключително малко време и много лековати. Това не ми хареса. Напълно нормално е Аякс да ни победи и да ни отстрани, но не е нормално да получаваме голове по този начин. Всичко е минало, ние сме си направили нашите анализи, а днес изглеждахме добре в защита. Добра победа, която съм сигурен, че ще ни даде самочувствие занапред", сигурен е специалистът.

"Имахме две ситуации в края - на Тисера и на Рик. Мисля, че можеше да стане още по-интересно в края", съжали треньорът.

"Говорих преди мача с Десподов и той каза, че не е на 100 процента. Така процедирам аз, който не е напълно готов, не играе. Какво ще се случи с неговото бъдеще, ще видим", каза той.

"От миналата година липсват пет-шест играчи, които са били в отбора. Важното за мен да се развиваме. Лудогорец е отбор, който във всеки мач трябва да играе на максимума на възможностите си и да изглеждаме като днес. Имахме малко време за почивка. Сега играчите я заслужиха и психически имат нужда от почивка", завърши Петев.