на живо

Среща с българската агитка на Рома в Унгария (ВИДЕО)

Специална подкрепа за Специалния във финала на Лига Европа (21:00 ч., bTV Action)

Специална подкрепа за Специалния! Над 30 привърженици на Рома от България са в Будапеща и тръпнат в очакване на финала в Лига Европа срещу Севиля (тази вечер, 21:00 ч., bTV Action).

"Това е нещо, което се случва веднъж в живота и няма как да го сравниш с нищо друго. Една купа с Рома е равна на 10 с който и да е друг отбор.", сподели пред bTV един от родните фенове на "джалоросите" - Стефан Крекманов.

"Всичко в Рома е специално. Красотата - като започнеш от цветовете - жълто и червено. Както се пее в химна - жълто като слънцето, червено като сърцето. Като минеш през всички легендарни футболисти, красотата на отборите на Рома през годините. Това е нещо, което отличава Рома. Най-вече думата "лоялност", защото ние сме имали страхотни футболисти като Тоти, Де Роси. Легенди, останали лоялни на такъв тим, който не е сред топ грандовете, но остава в сърцето им завинаги.", допълни той.

Фен клубът "Романисти България" съществува от над 10 години, а организираните запалянковци се надяват да донесат късмет на своите любимци, устремени към втори пореден европейски трофей под ръководството на Жозе Моуриньо.