на живо

Вътрешно разследване решава съдбата на Грийнууд

Дали ще облече отново екипа на "Юнайтед"?

Случаят с Мейсън Грийнууд продължава да се заплита. Само преди ден обвиненията за изнасилване и нападение от страна на неговата бивша приятелка към футболиста на "Манчестър Юнайтед" бяха свалени.

Това накара "червените дяволи" да излязат с позиция, в която заявяват, че ще проведат свое вътрешно разследване спрямо нападателя. В изявлението се посочва още, че след неговия край ще бъде взето окончателно решение за бъдещето на 21-годишния играч, който до тогава ще продължи да бъде отстранен от тренировъчния процес и мачовете. От клуба не поставят конкретен срок.

Футболистът беше арестуван в края на януари миналата година след обвинение от бившата си приятелка Хариет Робсън в опит за изнасилване, контролиращо и принуждаващо поведение, както и в нападение. Младата жена се оплака от домашно насилие и инциденти, случили се през октомври, ноември и декември 2020 г.

Грийнууд бе отстранен от "червените дяволи", а след това освободен от ареста, където отново се озова на 15 октомври миналата година.

Играчът бе оправдан от Кралската прокуратура, която се позова на оттеглянето на ключови свидетели и нови материали по случая.

Бившият английски национал е част от първия отбор на "Юнайтед" от 2018 г. и има договор до края на сезон 2024/2025. Седмичната му заплата е 70 хил. паунда, а в контракта има опция за удължаване с една година.

Тагове:

@