на живо

УЕФА поряза жестоко албанеца, псувал сърби и македонци

Мирлинд Даку заяви, че просто се е оставил на емоциите от мача с Хърватия

УЕФА поряза жестоко албанеца, псувал сърби и македонци
 

Европейската футболна централа УЕФА наложи солидно наказание на албанския национал Мирлинд Даку. 

Той няма да може да играе в следващите два мача на балканския тим - този срещу Испания (24 юни) и евентуална среща от осминафиналите на европейското първенство в Германия. За санкцията потвърдиха от футболната федерация на Албания. 

Даку е наказан от етичната и дисциплинарната комисия заради действията си след равенството 2:2 с Хърватия. Тогава футболистът се приближи към феновете на Албания и запя песен, в която се обиждат сърби и македонци. 

След случката Даку заяви, че просто се е оставил на емоциите от мача и написа в социалните мрежи, че се извинява, но не спомена на кого. 

Снимка: Getty Images

За него се предвижда и тежко наказание от клубния му отбор Рубин Казан. От руския тим, където Даку е съотборник с петима сърби, заявиха, че албанецът ще получи дисциплинарна и парична санкция.

Футболната федерация на Албания пък трябва да плати 25 000 евро глоба заради провокативно поведение на феновете си. Вероятно става дума за скандирането "Убий сърбина", което се чуваше по време на мача с Хърватия. Още с 20 000 евро ще олекнат албанците заради нахлули на терена фенове и 2500 евро за използване на пиротехника. 

Снимка: Getty Images