на живо

Талибани убиват баща й, камион прегази майка й: Драма по време на Дания - Тунис

Футболистката и тв коментатор Надя Надим напусна тв студио по време на мач

Футболистката и телевизионен коментатор Надя Надим преживя истинска драма по време на мача Дания - Тунис (0:0). Тя напусна прякото предаване във вторник след като научила за смъртта на майка си, която била блъсната от камион и убита, пише агенция ДПА.

Надим, която е бивша състезателка на "Манчестър Сити" и настоящ коментатор за британската телевизия ITV, бе ангажирана с излъчването на срещата между Дания и Тунис от Мондиал 2022.

По-късно Надим разкри трагичната новина в профила си в Twitter. „Във вторник моята майка бе убита от камион. Прибирала се е вкъщи от фитнеса. Думите не могат да изразят как се чувствам. Загубих най-важния човек в живота си и се случи толкова внезапно и неочаквано. Тя бе само на 57. Тя беше истински боец. Не ми даде живот само веднъж, а два пъти. Всичко, което съм, е заради неs“, написа Надим.

Загубих моят дом и знам, че вече нищо няма да бъде същото. Животът е нечестен и не разбирам защо нея, и защо по този начин. Обичам те и ще се видим отново“, завършва Надя.

Говорител на телевизионния гигант ITV също коментира: „Всички в ITV, всички, които работят заедно с Надя в Катар, както и в цялата компания, са дълбоко шокирани и натъжени от тази трагична новина. Предложихме на Надя нашата подкрепа, а мислите ни са с нея и близките й в този невероятно труден момент.“

В момента Надя играе в Щатите за тима на "Рейсинг Луисвил". Тя е родена на 2 януари 1988 година в Херат, Афганистан. Когато е на 11 години талибаните убиват баща ѝ, който е генерал в местната армия. Заедно с майка си и четирите си сестри бягат в Пакистан с фалшиви паспорти. След това продължават живота си в Европа.