на живо

Адвокат за целувката на Пулев: Нито една държава не приема подобно действие

Европейската ни шампионка по бокс Стойка Петрова отдава действията му на емоцията

Адвокат за целувката на Пулев: Нито една държава не приема подобно действие

Целувката на Кубрат Пулев и репортерката Джени Суши разбуни духовете по цял свят през последната седмица. Българският боксьор реагира емоционално по време на интервю след победата му над румънеца Богдан Дину в Коста Меса и целуна журналистката, станала известна като Кралицата на голото суши.

Заради това действие Атлетическата комисия му отне лиценза за щата Калифорния поне до 14 май, когато той трябва да даде обяснения.

Европейската ни шампионка по бокс за 2018 г. Стойка Петрова определи тази целувка като признателност от Кубрат към репортерката, но заяви, че в никакъв случай не вижда насилие в действията му.

„След всеки един мач, особено в неговия случай, когато залогът е голям, има огромно напрежение. След приключването на мача настроението е приповдигнато. В този смисъл го отдавам на емоцията”, коментира в предаването „120 минути” Стойка Петрова.

На друго мнение беше Йорданка Бекирска, изпълнителен директор на фондация "Български адвокати за правата на човека". Според адвокатката липсата на съгласие при една такава спонтанна целувка с човек, който не ти е близък, не може да бъде прието по нито един международен стандарт и в нито една държава.

В разгара на скандала от щаба на Кубрат Пулев публикуваха видеоклип, на който се вижда как Джени Суши танцува предизвикателно в скута на приближен до боксьора по време на партито след победата и след интервюто.

Според Бекирска публикуването на клипа без съгласието на американската журналистка, утежнява още повече положението на Кобрата. Адвокатката предположи, че българинът в момента е уязвим и мълчанието му издава това.

Стойка Петрова обясни, че тази тема е станала плод на такава широка дискусия, защото това е нетипично и не се случва често в бокса.

Снимка: Lap.bg

Адвокат Бекирска допълни, че единственото нещо, което ще обсъжда съдът, е дали репортерката е била съгласна на тази целувка и няма да бъде коментирано поведението ѝ преди и след мача или облеклото ѝ.

„В никакъв случай не защитавам тезата, че тя е жертва на сексуален тормоз. Казвам, че принципно, когато липсва съгласи между двама души, тогава има проблем”, уточни Йорданка Бекирска.