на живо

Димитър Тасев: Турнирът на Джокович бе организиран сякаш никога не е имало COVID-19 (ВИДЕО)

Спортният репортер на bTV отрази участието на Григор Димитров в Белград

Думите на бащата на Новак Джокович по адрес на Григор Димитров са безпочвени и некоректни. Такова мнение изрази спортният репортер на bTV Димитър Тасев, който отрази на живо първото издание на "Адриа Тур" в Белград.

В момента Тасев е под доброволна домашна изолация. Тестът му за COVID-19 е отрицателен.

Преди ден в интервю за хърватска медия бащата на световния номер 1 - Сърджан Джокович, обвини Димитров за нанесени огромни щети както върху цялото му семейство, така и върху Сърбия и Хърватия.

Българският тенисист първи обяви, че е заразен с COVID-19. След него с положителни проби се оказаха Борна Чорич, Виктор Троицки, хора от щабовете им, както и номер едно в света Новак Джокович и съпругата му Йелена. 

В предаването "Тази сутрин" Димитър Тасев отрече думите на бащата на организатора на "Адриа Тур".

"По време на турнира емоцията от страна на тенисисти и фенове беше изключително голяма и като че ли забравиха, че има коронавирус и само допреди няколко седмици сме били под карантина. Безсмислено е да се хвърля вина само върху един човек. Няма логика в изказванията на бащата на Джокович, тъй като турнирът бе организиран сякаш никога не е имало COVID-19", каза Тасев.

Той добави, че по време на турнира никой не е мислил за социална дистанция, а единствената мярка срещу разпространението на заразата, която видял на тенис кортовете в сръбската столица, били кутии с маски, които обаче до последния ден са останали неразпечатани.