на живо

Петър Ганев: Близък до "Левски" човек отпусна заема за заплатите (ВИДЕО)

Членът на Надзорния съвет на "сините" отказа да назове името му

Близък до "Левски" човек е отпуснал краткосрочния заем, с който бе изплатена по една заплата на футболистите. Това разкри в предаването "Тази сутрин" по bTV членът на Надзорния съвет Петър Ганев.

До момента се знаеше, че фирма е отпуснала заем от 199 999 лв. Пари, които бяха върнати предсрочно в края на миналата седмица.

"Състоянието на "Левски" е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност - продажбата на карта (над 3200 до момента), продажба на артикули.", коментира Ганев и добави, че продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно. 

Той разкри, че най-належащо е изплащането на заплатите на футболистите: "Най-належащата дупка е около 4 млн. лв. за заплати. Някои от заемите се изчистиха, а някои бяха отложени за 2023-а".

В началото на август фирма, която не пожела да бъде споменавана, отпусна краткосрочен заем на "Левски". Сега обаче Ганев уточни, че става въпрос за човек с еднолична собственост, с когото той лично е водил много пъти разговори.

"Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите."

"Човек, фирма с едноличен собственик, успя да помогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името му.", заяви членът на Надзорния съвет.

"Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян (председател на НКП) също е водил много разговори с него".

"Парите от депутата Делян Пеевски (дарение от 500 000 лв.) отидоха за данъците, за вноската за НАП.", каза Ганев.

От клуба твърдо заявиха позицията си да не подписват договора за новите телевизионни права, защото се чувстват ощетени.

"Това е непрозрачно подписан договор, без да се водят реално преговори. Правата се държат от футболния съюз. През следващите месеци "Левски" ще си търси правата. Не е проведен конкурс, никой не е питал клубовете. Ходът е да не подпишем договора. Ние не искаме да взимаме повече от "Славия", например."

"Ако не подпишем, може да ни изхвърлят от лигата. Но разпределението на парите не е уважително. Ощетени сме с 2 или 3 пъти, дори при солидарно разпределение. Тайна са конкретните числа, но хората знаят откъде идва интересът към българския футбол.", добави Петър Ганев.

Вижте повече във видеото.