на живо

0:0 в напрегнато дерби с Бразилия прати Аржентина на световното

Лионел Меси изигра пълни 90 минути за първи път от месец насам

Reuters

Футболните срещи между Аржентина и Бразилия винаги са били атрактивни и запомнящи се. Последният мач обаче не предложи очакваната игра от звездите на двата тима. Дербито на Южна Америка завърши 0:0 - без победител и голове. 

От развоя на събитията може да са доволни домакините от Аржентина, които вече са сигурен участник на световното първенство в Катар през 2022 г. Бразилците си подпечатаха визите в предишния кръг на квалификациите. И двата тима със сигурност ще завършат в топ 4 на групата от Южна Америка. 

Снимка: Reuters

На стадиона в Сан Хуан нервите между бразилци и аржентинци взеха връх няколко пъти. След като първият мач между двата тима през септември беше прекратен от здравните власти в Бразилия още в 7-ата минута заради играчи, които трябва да са под карантина, този път до такива ситуации не се стигна, а сблъсъците бяха само футболни. Те обаче бяха туширани от строгия съдия Андрес Куня.

Винисиус и Матеус Куня пропуснаха шансове за Бразилия през първото полувреме, а вратарят на гостите Алисон спаси удар на Родриго де Пол. След почивката отново Винисиус пропусна още една възможност, а халфът на Бразилия Фред беше най-близо до гол, но удари греда. В края на мача Лионел Меси стреля опасно, но Алисон спаси.

Снимка: Reuters

За звездата на Аржентина това беше първи мач от месец насам, в който играе пълни 90 минути. Меси все още не може да се приспособи към ситуацията в "Пари Сен Жермен" и често страда от контузии.