на живо

1 мач и 500 лв. глоба за звездата на "Левски" заради изританата бутилка

Дисциплинарната комисия към БФС определи наказанията след последния кръг

Lap.bg

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз глоби с 500 лв. и спря правата за 1 мач на футболиста на "Левски" Давиде Мариани. Причината е невъздържаната реакция на играча по време на мача от първия кръг на плейофите на Първа професионална лига между "сините" и "Ботев" Пловдив.

Срещата завърши 1:1, а Мариани реагира бурно в 85-ата минута, когато беше сменен. При приближаването си към резервната скамейка, футболистът изрита бутилка с минерална вода, която излетя към терена. Треньорът Георги Дерменджиев видимо беше изненадан от реакцията на играча.

"Левски" ще има доста проблеми за следващия мач срещу "Черно море" във Варна, тъй като, заради натрупани картони, Дерменджиев няма да може да разчита на Давид Яблонски и Паулиньо.

"Сините" ще трябва да платят и 1300 лв. заради невъздържано поведение на феновете по трибуните. За нецензурни скандирания "Ботев" Пловдив също ще трябва да плати 1000 лв.

През изминалия кръг ЦСКА победи "Черно море" с 1:0, но и на "червените" беше наложена санкция от 1300 лв. заради поведението на феновете.