на живо

10 "дракона" изпепелиха мечтата на "Ювентус" в продълженията (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо и компания отпаднаха от "Порто" в осминафиналите на Шампионска лига

"Ювентус" отпадна от Шампионската лига след инфарктен осминафинален реванш срещу "Порто"! "Бианконерите" спечелиха с 3:2 у дома след продължения, но се сбогуваха с турнира заради по-малкото попадения на чужд терен. Първият двубой завърши с победа с 2:1 за португалците и те са на четвъртфинал с общ резултат 4:4.

Тази вечер, в Торино, гостите откриха с гол от дузпа на Серджо Оливейра в 19', но "Старата госпожа" осъществи пълен обрат с попадения на Федерико Киеза в 49' и 63'.

Снимка: Getty Images

Така синът на легендата Енрико Киеза стана първият италианец с два гола за "Ювентус" в елиминационен мач в Шампионската лига от април 1999 г. насам, когато това направи Филипо Индзаги срещу "Манчестър Юнайтед".

"Порто", който бе с човек по-малко от 54' след втори жълт картон на Мехди Тареми за разкарване на топката, обаче се добра до продължения.

Снимка: Getty Images

В 115' от тях вездесъщият Оливейра прати "Ювентус" в нокдаун с хитро изпълнение на пряк свободен удар. С основна вина за гола е Кристиано Роналдо, който бе част от стената и позволи на съперника да отправи изстрел по земя към долния десен ъгъл.

"Бианконерите" отвърнаха точно 104 секунди по-късно - в 117', когато се разписа Адриен Рабио. Последва мощен късен натиск, но "Порто" се брани геройски и си осигури място сред най-добрите осем.

Снимка: Getty Images

По този начин "драконите" взеха сладко отмъщение от "Ювентус" за поражението с 1:2 във финала за Купата на европейските купи (КНК) през 1984 г.

Любопитното е, че "Порто" продължава напред в елиминационната фаза на Шампионската лига след победа в първия мач за първи път от четвъртфиналите на сезон 2003/04 насам, когато елиминира "Олимпик" Лион по пътя към триумфа под ръководството на Жозе Моуриньо.