на живо

10-годишната Полина спечели целувка от Роналдо и сърцата на феновете

Капитанът на Португалия изведе момичето в инвалидна количка преди мача с Русия

Twitter

Кристиано Роналдо може да е укривал данъци, да струва 1 млрд. евро, за неговия подпис да се борят само отбрани клубове, но за пореден път доказа, че най-доброто му качество е голямото сърце. 

Капитанът на Португалия многократно е участвал в благотворителни кампании, за които не е шумял в публичното пространство, а да връща усмивката на детските лица е една от най-големите му каузи. Така постъпи и с 10-годишната Полина Хаерединова.

Снимка: Getty Images

Преди мач срещу Русия от турнира за Купата на конфедерациите, Роналдо се появи на терена за ръка с усмихнато момиченце. До тук нищо странно, само че 10-годишната чаровница беше в... инвалидна количка.

Тя сияеше от щастие, а това беше видимо за камерите, които не пропуснаха да запечатат и момента, в който Роналдо се наведе и целуна момиченцето по челото. След изпълнението на химните на двете държави, футболистът свали горнището на анцуга си и го подари на Полина за спомен от срещата им.

Снимка: Getty Images

"Знаех, че ще изляза с Роналдо на терена и много се вълнувах. Много обичам футбола и съм негова голяма фенка. Когато излязохме на тревата той ми подари горнището си. Целуна ме и ме погали. Не очаквах да е толкова прекрасен! Никога не съм била толкова щастлива!", разказва развълнуваната чаровница пред руски медии.

Тя естествено върнала жеста на капитана на европейските шампиони.

Снимка: Getty Images

"Подарих му гривна с цветовете на португалското знаме", хвали се Полина.

Снимка: Getty Images

Тя е част от кампанията на един от спонсорите на турнира за Купата на конфедерациите. От началото на надпреварата заедно с футболистите на терена излизат, както здрави деца, така и такива като Поли - със затруднения или от социално слаби семейства. Програмата включва 350 малчугани на възраст от 6 до 10 години. Те ще придружават световните футболни звезди по време на мачовете с Москва, Сочи, Санкт Петербург и Казан чак до края на първенството на 2 юли.