на живо

10 от "Арсенал" се добраха до точка срещу "Челси"

Двата лондонски тима завършиха 2:2 в лудо дерби

Reuters

Лудо лондонско дерби беляза 24-ия кръг на английската футболна Висша лига. "Челси" и "Арсенал завършиха 2:2 в среща с червен картон и множество опасни положения и пред двете врати.

На "Стамфорд Бридж" домакините наложиха натиск още в началото. "Сините" по-често поглеждаха към вратата на съперника и изпуснаха няколко добри положения преди да дойде 28-ата минута. Тами Ейбрахам се отправи към вратата на "Арсенал" след грешка на Шкодран Мустафи и беше повален в наказателното поле от Давид Луис. Бразилецът получи червен картон, а Жоржиньо реализира отсъдената дузпа.

Снимка: Reuters

Възпитаниците на Франк Лампард започнаха активно и втората част, но изненадващо "артилеристите" изравниха в 63-ата минута след отлична акция на Габриеле Мартинели. 

В "Челси" показаха ясно, че няма да приемат резултата и в 86-ата минута Аспиликуета се разписа за 2:1. Голът сякаш успокои домакините и те "проспаха" следващото нападение на "Арсенал". Белерин изравни за 2:2 само минута по-късно. 

Снимка: Reuters

След равенството "сините" остават на четвъртата позиция в класирането, докато "артилеристите" са на незавидното десето място.

Тагове:

Челси Арсенал