на живо

10 от Ботев (Пловдив) надвиха Черно море на "Колежа"

2:1 за "канарчетата", Балтанов с червен картон

Ботев (Пловдив) победи Черно море с 2:1 в мач от 7-мия кръг на "А" футболна група, въпреки че пловдивчани бяха с десет души на терена през второто полувреме, когато бяха отбелязани и трите гола.

Първото полувреме завърши без голове, а най-интересните моменти бяха в самия край на полувремето, като пловдивчани бяха много близко до откриването на резултата. В 45-та минута Йордан Христов открадна топката на десния фланг и центрира към абсолютно непокрития Божидар Васев, който от непосредствена близост стреля с глава, но топката мина на около метър край гредата.

В първата минута на продължението след центриране Даниел Генов стреля с глава, вратарят на варненци Георги Витанов едва достигна топката и тя тръгна към вратата, но капитанът Михаил Венков я спря с рамо, а след това я изчисти на метър пред голлинията.

Снимка: botevplovdiv.bg

Старши треньорът на пловдивчани, словенецът Ермин Шиляк веднага скочи от пейката, затича се към страничната линия и артистично показваше с ръце, че Венков е спрял топката с ръка.

В 51-та минута домакините останаха с човек по-малко на терена, когато след сблъсък в средата на игрището с Марк Клок играчът на пловдивчани Лъчезар Балтанов получи втори жълт и съответно червен картон. Балтанов бурно протестира срещу картона, не искаше да напусне терена, а след това удари с ръка по тунела.

В 70-та минута Даниел Генов стреля от фаул, топката рикушира от стената на варненци и попадна в Божидар Васев, който с точен удар с левия си крак по тревата я изпрати в мрежата на влезлия като резерва вратар на гостите Илия Николов - 1:0 за Ботев.

В 79-та минута Николас Варела смени контузения Даниел Генов, а в 80-та минута току-що влезлият Варела след сблъсък с Мамуту Кулибали в наказателното поле падна и главният съдия Мартин Стоименов отсъди дузпа. От бялата точка Николлас Варела със силен удар с десния крак не остави никакви шансове за вратаря Илия Николов - 2:0 за Ботев.

В 86-та минута Андреас Васев центрира от десния фланг и Матиа Курьор с точен удар с глава изпрати топката в мрежата на Виктор Голас - 2:1.

В самия край на срещата бразилският вратар на пловдивчани Виктор Голас спаси силен удар на Вилиян Бижев и така Ботев победи Черно море макар и с 10 души.