на живо

101-ият в света застава на пътя на Григор днес

Димитров и Роберто Карбайес Баена ще играят за първи един срещу друг на "Ролан Гарос"

Getty Images

Григор Димитров вече изравни най-доброто си представяне на "Ролан Гарос", достигайки до трети кръг на основната схема на един от най-важните тенис турнири за годината без да загуби сет.Днес (3 октомври) той ще се опита да надгражда и да си осигури място на осминафинал. За целта трябва да победи испанеца Роберто Карбайес Баена.

Мачът между двамата е трети на корт "Симон Матийо" в Париж. Преди Димитров и 101-ият в световната ранглиста да се изправят един срещу друг, трябва да бъдат определени победителите в мачовете Кевин Андерсън – Андрей Рубльов и Клара Бюрел – Джън Шуай. Това значи, че можем да очакваме началото на срещата на българския тенисист след 15:30 ч.

Снимка: Getty Images

Роберто Карбайес Баена е третият съперник на Григор в турнира, който е извън топ 100 на световната ранглиста. До момента двамата не са имали възможност да играят един срещу друг. 

За Карбайес Баена това е четвърто участие в основната схема на "Ролан Гарос". 27-годишния испанец не прескачал втори кръг до момента. Той се класира за настоящата фаза на надпреварата, след като победи със 7:5, 6:7(5), 6:3, 3:6, 8:6 номер 5 в основната схема Денис Шаповалов.

Победителят днес ще играе срещу Аляж Бедене или Стефанос Циципас.