на живо

12-а световна титла за Фуркад, Анев влезе в топ 20

Световният вицешампион в дисциплината Владимир Илиев завърши на 54-о място

Getty Images/Guliver Photos

Французинът Мартен Фуркад спечели 12-а световна титла в кариерата си, след като бе над всички в индивидуалната дисциплина на 20 километра на световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва, Италия.

Красимир Анев намери място сред първите 20, а световният вицешампион в дисциплината от миналата година Владимир Илиев финишира чак на 54-а позиция.

31-годишният Фуркад допусна само една грешка в стрелбата, в последния си 20-и изстрел, но бе бърз по трасето и записа убедителен успех, като по този начин стигна до рекордна четвърта титла в най-старата дисциплина в биатлона.

Фаворитът Йоханес Тингес Бьо от Норвегия допусна две грешки и завърши на второ място, на 57 секунди зад победителя, като по този начин спечели трети медал от първенството (титла в смесената щафета 4х6 и сребро в преследването). На трета позиция днес се нареди австриецът Доминик Ландертингер, който също допусна единствената си грешка при последния си изстрел.

За Фуркад това е златен медал от седмо световно първенство, като той вече има общо 27 медала от шампионати на планетата.

Красимир Анев направи по една грешка във втората и третата стрелба и завърши на 18-ото място, на 4:13,1 минути след шампиона. Спортист №1 на България за 2019-а Владимир Илиев направи цели седем пропуска на огневия рубеж и изостана със 7:07,3 минути от Фуркад, за да заеме 54-ата позиция. Анев си гарантира участие в масовия старт. 

С по шест грешки Антон Синапов е 69-и, а Димитър Герджиков е на 77-о място