на живо

12 години по-късно: Отбор скри топката на "Барса"

"Тотнъм" владееха повече коженото кълбо от каталунците

Reuters

"Барселона" се върна във времената, в които бе съперник на "Левски" в груповата фаза на Шампионската лига! Това стана по време на последния мач на каталунците в първоначалните четворки на надпреварата срещу "Тотнъм". 

Срещата завърши 1:1. "Барса" бе сигурен участник на осминафиналите още преди първия съдийски сигнал, а равенството бе достатъчно на "шпорите" да продължат напред. Каталунците не показаха особено старание на терена, предвид сигурното си първо място и това бе видно от статистиката. Възпитаниците на Ернесто Валверде, който заложи предимно на резервите, владееха коженото кълбо в 48,8% от времето.

За първи път този показател не е над 50% от декември 2006 г. Тогава, в груповата фаза на турнира, в същата четворка, в която играеше и "Левски", "Барса" се изправи срещу "Вердер" Бремен. Каталунците победиха с 2:0, но притежанието на топката в тяхна полза бе 42%. 

От тогава испанският отбор е изиграл цели 72 мача в надпреварата и е спечелил 4 титли в Шампионската лига (2006, 2009, 2011, 2015 г.).