на живо

12-годишен жонглира с топката като за "Гинес" (ВИДЕО)

Чинонсо Ече мечтае за футболна кариера

12-годишен жонглира с топката като за "Гинес" (ВИДЕО)

Да жонглираш с футболна топка продължително време не е чак толкова лесно, колкото си мислите. А какво ще кажете за 111 докосвания в рамките на минута? Едно 12-годишно момче от Нигерия го постигна, при това... докато балансира друга топка на главата си!

С изпълнението Чинонсо Ече влезе в рекордите на "Гинес", привличайки вниманието на световните медии.

За Ече фрийстайлът е начин на живот, но и възможност да осъществи мечтата си. Момчето преследва кариера в професионалния футбол, вдъхновено от Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Роналдиньо и местното величие Джей-Джей Окоча.

"Невероятното дете", както наричат Ече, започва да жонглира с топката още на 5-годишна възраст. Баща му вижда, че неговият син има талант и го насърчава да тренира ежедневно. Така всяка сутрин, преди училище, Ече прави поне по 2000 "крачета"! Денят му обикновено завършва с футбол със съученици.

"Никой не ме е учил да жонглирам. Баща ми обаче ми повлия, като ми пусна няколко клипове. Мечтая да стане футболист и фрийстайлър и да пътувам по целия свят, правейки това, което обичам", споделя Ече.

Талантът вече има подкрепата на известна мениджърска организация. Сега "най-щастливият човек на света", както Чинонсо се определя, гледа към друг рекорд на "Гинес" - 2000 последователни докосвания на топката във въздуха, докато балансира друга на главата си. Казва, че иска да направи горди не само родителите си, но и всички нигерийци.