на живо

"Лудогорец" се поизпоти, но продължава към осминафиналите

Българският шампион се справи с втородивизионния "Несебър" с 3:1

"Лудогорец" се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България, след като победи като гост втородивизионния "Несебър" с 3:1. Домакините поведоха в резултата, но "орлите" успяха да обърнат развоя на събитията чрез Жоао Пауло, Георги Терзиев и Джоди Лукоки.

Първите минути бяха изцяло в полза на състава на "Лудогорец", който установи траен натиск в половината на "Несебър". В 7-ата минута Димо Бакалов бе оставен непокрит и от близко разстояние след удар с глава не успя да се разпише за "зелените". 12 минути по-късно Жоао Пауло бе намерен в коридор и с техничен удар се опита да отбележи гол на вратаря Петко Пацов, който обаче отрази удара.

Поредна опасна атака за "орлите" завърши със силен изстрел на Лукас Саша, но стражът на втородивизионния тим показа добър рефлекс и спаси. След пропуските на играчите на Пауло Аутуори, "Несебър" успя да открие резултата в 25-ата минута. След центриране от корнер Пюскюлю надскочи Форстър и даде аванс на намиращия се на осма позиция тим във Втора лига. 

Отговорът на "Лудогорец" не закъсня. Радостта на домакините продължи само 10 минути, след като Жоао Пауло пое топката с ръка, напредна в наказателното поле и изравни резултата в срещата.

През второто полувреме темпото на игра спадна, но шампионът на България продължаваше да доминира. В 57-ата минута голмайсторът за "зелените" в двубоя бе близо до второ попадение, но ударът му бе блокиран от Ташолов. 

7 минути по-късно Форстър отклони топката от корнер, Кампаняро продължи, а Георги Терзиев прехвърли вратаря Петко Пацов за 2:1.

Талантът на "орлите" Доминик Янков намери по добър начин Джоди Лукоки, който подпечата мястото на тима сред най-добрите 16 за Купата на България в 87-ата минута - 3:1.

Снимка: Lap.bg

В друга среща от турнира "Черно море" отстрани "Арда" като гост с 1:0.