на живо

11 години по-късно: Отново Шумахер на пистата (ВИДЕО)

Мик за първи път подкара болид на "Ферари" в Бахрейн

Шумахер в болид на "Ферари". Феновете на Формула 1 едва ли са вярвали, че това отново ще се случи след 2008 година, когато Михаел записа последните си тестове за легендарния италианския тим. Единайсет години по-късно обаче неговият син Мик участва в изпитанията на скудерията в Бахрейн. 

Отборите останаха в Близкия Изток след състезанието през уикенда, за да изпробват модификации и настройки след първите два етапа за сезона. Разбира се, екипите имат още една цел - да дадат шанс на млади пилоти.

Телевизионните камери логично се скупчиха около бокса на "Ферари". 19-годишният Мик Шумахер подкара болид от Ф1 за първи път - събитие, посрещнато със значителна доза емоции. Талантът се впусна в една от най-дългоочакваните тестови сесии от дълго време насам.

Досега Шумахер-младши караше във Формула 2 - шампионат, който се смята за трамплин към елита на автомобилните спортове. Утре той ще проведе изпитания и за "Алфа Ромео". Двата италиански отбора са в близки отношения.

Мик е високо ценен заради собствените си уменията. И това бе признато от красноречив начин от механиците на "Ферари" - на табелата пред бокса бе изписано само малкото му име, без фамилията.

На пистата в Бахрейн бе майка му Корина, но големият отсъстващ си остава баща му. Михаел няма публична поява след жестокия инцидент по време на ски през 2013 г. Последното известие за здравословното му състояние датира от миналия декември и гласи, че 7-кратният световен шампион вече не е на легло, но продължава да се нуждае от интензивни медицински грижи.

Тагове:

@