на живо

13-годишен талант прави фурор на Острова (ВИДЕО)

Карамоко Дембеле е наричан новия Меси, а само преди месец дебютира за младежите на "Селтик"

Само на 13-годишна възраст, талантът от школата на "Селтик" Карамоко Дембеле продължава да изумява футболния свят.

Чернокожият нападател дебютира за тима на Шотландия U16 при равенството 2:2 с отбора на Уелс, влизайки като резерва. Интересното в случая е, че освен Шотландия, младежът има правото да играе и за отборите на Англия и Кот Д'Ивоар.

По време на 26-те минути, в които Дембеле бе на терена срещу "драконите", той успя да покаже уменията, осигурили му повиквателна за срещата между "Селтик" и "Хартс" при под 20-годишните. Треньорът на младежката селекция на Шотландия Браян Макклафлин пък заяви, че е доволен от дебюта на младия талант.

"Той бе страхотен," сподели Макклафлин, който също така е бивш футболист на "Селтик". "Изглеждаше уверен в действията си, а и включването му в игра ни даде енергията, от която се нуждаехме. Според мен това бе точната вечер за първия мач на Карамоко с екипа на Шотландия"

"Групата от играчи, която имаме е изключително силна. Те се познават добре и са много задружни както на терена, така и извън него. Това несъмнено ще бъде от полза на Дембеле, който може да научи много от другите и да се развие като по-добър футболист" допълни Макклафлин.

През миналата седмица играчът на "Селтик" бе повикан да тренира с юношеската формация на Англия, а пътят пред него е отворен и към националния отбор на Кот Д'Ивоар. Въпреки това 13-годишният футболист няма да бъде свързван с нито една страна, докато не направи официален дебют за една от старшите гарнитури.