на живо

13 месеца по-късно: Федерер се завърна на корта с победа

Маестрото се класира за четвъртфиналите на турнира в Доха

След повече от 13-месечно отсъствие, Роджър Федерер се завърна на корта с победа! Маестрото се наложи с 2:1 сета (7-6/8/, 3-6, 7-5) над първата ракета на Великобритания Даниел Еванс и продължава към четвъртфиналите на тенис турнира в Доха, Катар. Двубоят продължи 2 часа и 24 минути.

Федерер премина през две операции на дясното коляно и големият въпрос бе в каква форма ще бъде. Неговото представяне днес може и да не даде категоричен отговор, но обнадежди феновете на близо 40-годишния швейцарец, че той може отново да е сред най-добрите.

20-кратният шампион от Големия шлем стигна до успеха трудно. Сервисът му бе на познатото ниво, но Федерер допусна непредизвикани грешки.

Еванс обаче е един от тенисистите, които показват постоянство от началото на календарната година. Британецът дори грабна първата си АТР титла, триумфирайки в един от подготвителните турнири в Мелбърн. Днес Еванс се изправи срещу Федерер за четвърти път, като едва за първи успя да спечели сет срещу него.

В третия кръг Федерер излиза срещу Николоз Басилашвили (Грузия), който спечели с 2:0 сета (6-2, 6-2) срещу Малек Джазири (Тунис).