на живо

14 от осъдените ултраси на "Левски" загубиха обжалването (ВИДЕО)

Други 23-ма се очаква да пледират за оправдателни присъди

14 от осъдените ултраси на "Левски" загубиха обжалването (ВИДЕО)

14 от осъдените в неделя ултраси на "Левски" загубиха обжалването на присъдите си пред пловдивския окръжен съд. Така те няма да могат да посещават спортни събития в следващите 2 години и половина. Други 23-ма се очаква да пледират за оправдателни присъди утре. Основният им довод е, че на практика след масовия бой не са констатирани поражения на стадиона в квартал "Коматево".

Според адвокатите, доклад на БФС оневинява осъдените. "Щети няма – така е отбелязано в доклада. Снимано е преди и след. Твърди се, че една седалка е изкъртена. На практика, след броенето след мача се оказва, че няма счупени седалки.", заяви Йордан Топалов - адвокат на "Ултрас Левски".

"Момчето, на което са написали акта, е обвинено за това, че е блъскало оградата. При положение, че на кадрите се вижда, че е на 5-6 метра от тая ограда.", допълни Бойко Живков - адвокат на задържан фен от Димитровград.

Първата присъда разгневи адвокат Топалов и той напусна съдебната зала със скандал.

"Аз отказвам да участвам в този фарс и в този цирк на пловдивски съд! Не се приема докладът на Българския футболен съюз!? Считам, че целият пловдивски съд е предубеден, искам друг съдебен окръг да го разглежда!", коментира той.

Магистратите потвърдиха първоначалната присъда на пловдивския районен съд на първия обжалвал, който бе наказан със 120 часа безвъзмезден труд и получи забрана за посещение на спортни събития в продължение на 2 години и половина.