на живо

15 милиона по-късно: Моуриньо може да започне да си търси нова работа

От "Манчестър Юнайтед" са се разплатили до стотинка с уволнения мениджър

Reuters

Жозе Моурниьо вече може да си търси нова работа, съобщава британското издание "Дейли Мейл". Бившият мениджър на "Манчестър Юнайтед" е получил до стотинка очакваната неустойка и има право да застане начело на друг отбор.

Според близки до мениджъра, Специалния е получил очакваните 15 млн. паунда, които представляват компенсация за предварително прекратения му договор с "червените дяволи". Те се били преведени наведнъж и в деня след като от клуба обявиха, че пътищата им се разделят.

Моуриньо прекара два сезона и половина като мениджър на пейката на "Юнайтед", като спечели единствено трофея в Лига Европа и Купата на Лигата през този период. Негов наследник стана Оле Гунар Солскяер, който има само победи във всичките си 5 мача начело на тима до сега.

Специалния обаче не бърза със заемането на нов пост. "Той си почива и най-вероятно ще изчака до края на сезона, ако не изникне нещо", заяви източникът на "Дейли Мейл". 

Моуриньо е спряган за един от вариантите за нов треньор на "Реал" Мадрид. В момента начело на "кралския клуб" е Сантяго Солари. Той обаче не се представя убедително като мениджър на испанския гранд. Специалния изглежда като добър вариант за нов треньор на "белите". Той вече веднъж заема тази длъжност на "Сантяго Бернабеу" в периода 2010-2013 г. и спечели титлата и Купата на Испания.