на живо

16 години по-късно: Бекъм остава в топ 10 по асистенции в Англия

Направеното от бившия капитан на Англия не може да бъде забравено лесно

Getty Images

Дейвид Бекъм приключи с бляскавата си кариера като футболист през 2013 г., а за последно носи фланелката на английски отбор през 2003 г. Това обаче не означава, че направеното от него ще бъде лесно забравено. 

Не! Дори напротив!

16 години след последния си мач в английската Висша лига, бившият капитан на "Манчестър Юнайтед" и националния тим, остава в топ 10 на футболистите с най-много асистенции. Това показва кратка справка в статистиката на едно от най-силните първенства в света.

Снимка: Getty Images

Бекъм има 80 асистенции в първенството. Това го поставя на 9-то място по този критерии. 

Първи е друга легенда на "Юнайтед" - Райън Гигс. Той престана да играе през 2014 г., а за 24-те си сезона с "червените дяволи" е спомогнал за вкарването на цели 162 гола.

Снимка: Getty Images

Доскорошният футболист на "Челси " и настоящ на "Монако" Сеск Фабрегас пък е на второ място със 111 асистенции. 

Снимка: Getty Images

Трети е Уейн Рууни - голмайсторът на националния отбор на Англия. Той най-вероятно ще прекрати кариерата си през януари 2020 г., а до тогава едва ли някой ще го измести от третото място със 103 асистенции.

Снимка: Getty Images

Давид Силва е на 7-мо място в класацията с 87 асистенции. В подреждането той е първият футболист, които и в момента играе в английската Висша лига. 

Снимка: Getty Images

Джеймс Милнър от "Ливърпул" е 8-ми с 83 асистенции. 

Ако говорим за настоящия сезон в Англия, то Кевин де Бройне е отличникът със 7 асистенции за "Манчестър Сити", а втори е Емилиано Буендиа от "Норич" с 4. Толкова има и Давид Силва.