на живо

17-годишен индиец взима заплата за гледане на мачове

Работата, за която си мечтае всеки футболен фен

Twitter

Ашвин Раман от индийския град Бангалуру има работа, за която всеки футболен фен би му завиждал. Едва на 17 години е, но вече заема позиция като скаут и анализатор за "Дънди Юнайтед". От 2019 г. той работи за клуба от разстояние, а междувременно "Дънди" се изкачи до елитната дивизия на Шотландия.

В интервю за "Би Би Си" Раман споделя, че все още не може да повярва на късмета си. Шефът на скаутите в тима Стиви Грийв се свързва с него в "Туитър", за да обсъдят възможността за съвместна работа.

Задължението на Раман е да гледа нови играчи с потенциал за "Дънди". Налага се да отделя по няколко часа на определен футболист и да информира клуба, ако той си заслужава да бъде привлечен.

"Казват ми от какъв тип футболист имат нужда и аз проверявам база с данни, за да видя кой се представя добре и отговаря на профила на играча, който искаме. Ако има шанс да го привлечем, прекарвам много часове, за да гледам негови мачове и после да дам обратна връзка.", разказва младият индиец.

Ашвин живее и диша заради футбола и затова изпитва огромна наслада от работата, която върши за шотландския отбор. Часовата разлика между Великобритания и Индия е голяма, а той все още е ученик. И все пак се справя, тъй като програмата му с "Дънди Юнайтед" е гъвкава.

"Най-голямата ми мечта е да стигна до възможно най-високото ниво в професията. Но ще се насладя на това, което правя сега и ще видим това къде ще ме отведе", добавя Ашвин Раман.