на живо

18-а победа за "Ювентус", Роналдо с първи пропуск от дузпа в Серия "А"

Шампионите спечелиха с 3:0 като домакини на "Киево"

"Ювентус" очаквано не срещна трудности с последния "Киево" и го победи с 3:0 в мач от 20-ия кръг на италианската Серия "А".

Точни за успеха на шампионите бяха Дъглас Коста, Емре Джан и Даниеле Ругани, а Кристиано Роналдо пропусна дузпа, както и възможността отново да поведе еднолично при голмайсторите. Така тримата с Дуван Сапата ("Аталанта") и Фабио Куалярела ("Сампдория") продължават да делят първото място с по 14 попадения.

Снимка: Getty Images

На "Алианц Стейдиъм" в Торино домакините откриха резултата в 13-ата минута, когато Дъглас Коста вкара първия си гол от началото на кампанията. Пет минути по-късно Кристиано Роналдо претендира, че е бил настъпен в наказателното поле на гостите. Реферът Марко Пичинини се забави с решението си, но в крайна сметка не отсъди дузпа.

"Ювентус" доминираше и стигна до второ попадение малко преди почивката. Негов автор стана Емре Джан.

През втората част съотношението на силите не се промени, а в 53-ата минута Матия Бани от "Киево" игра с ръка в пеналта и за "Старата госпожа" бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който обаче не реализира.

Снимка: Getty Images

Това е първи пропуск от бялата точка за португалеца в Серия "А" и изобщо с екипа на "Ювентус". До тази вечер той имаше 4 дузпи в Калчото, всички превърнати в гол. Кристиано Роналдо не вкарва от наказателен удар за 22-ри път в кариерата си. Предишният му пропуск бе при равенството 1:1 между Португалия и Иран в груповата фаза на Мондиал 2018.

"Бианконерите" оформиха класическия си успех в 84-ата минута, когато се разписа централният защитник Даниеле Ругани.

С трите точки и 18-ата си победа от началото на сезона в Серия "А" "Ювентус" събра 56 на върха, следван от "Наполи" с 47 пункта и "Интер" с 40. "Киево" остава на дъното с едва 8 точки.

В следващия кръг Кристиано Роналдо и компания гостуват на "Лацио", докато "Киево" приема "Фиорентина".

Тагове:

@