на живо

18-годишен "що-годе приличен аматьор" победи великия Рони О'Съливан

Преди месец Ракетата остро критикува младите в снукъра

Twitter

Съдбата обича да си прави шеги на гърба на снукър звездата Рони О'Съливан! Ракетата отпадна от Европейския мастърс, при това след мач с 18-годишния Аарън Хил. 

Рони, който преди месец прегърна шестия си трофей от световно първенство, загуби срещата от втория кръг на шампионата с 4:5. За О'Съливан това беше едва първи мач от новата кампания 2020/2021, тъй като съперникът му в първия кръг на Европейския Мастърс Даниел Уелс даде положителен тест за коронавирус. 

Да, случват се такива неща. Но пък в случая загубата идва след жестока критика на 44-годишния Рони. Наскоро той заяви, че хич не е впечатлен от новото поколение в снукъра. 

"Когато погледнеш младите играчи, те не са толкова добри като нас. Повечето от тях са що-годе прилични аматьори, за да не кажа пълни аматьори. Толкова са зле. Гледам ги и си мисля: "Трябва да съм еднокрак или еднорък, за да изпадна от топ 50 при такава конкуренция!". За това моето поколение все още властва, защото няма конкуренция", коментира О'Съливан.

Младият Аарън Хил обаче му доказа, че не винаги е прав. 18-годишният играч започна да играе при професионалистите преди месец. Въпреки първоначалното притеснение, Хил бързо поведе с 3:1. Ракетата се мобилизира, но в крайна сметка по-младият му колега победи.

За втори път в кариерата си О'Съливан отпада във втори кръг на първия за сезона турнир. През 2005 г. той беше победен от Греъм Дот.

Тагове: