на живо

19-годишен италианец отстрани Григор Димитров в Акапулко

Българинът отпадна на четвъртфинал в една от любимите си надпревари

Reuters

19-годишният италианец Лоренцо Мусети прекрати участието на Григор Димитров на тенис турнира в Акапулко, Мексико. 

След поредица от грешки, които сериозно разклатиха играта му, българинът не успя да се противопостави качествено на 120-ия в световната ранглиста и отпадна на четвъртфинал след 4:6, 6:7(3).

Снимка: Reuters

След предпазливо начало на първия сет, младият Мусети започна да действа по-агресивно на корта. Той успя да реализира пробив в четвъртия гейм. Предимството като че ли даде спокойствие на италианеца и Димитров изравни за 4:4. В крайна сметка първата част отиде в полза на съперника на Григор след 6:4.

Снимка: Reuters

Въпреки че грешките в играта на българина продължиха, опитът си каза думата и той успя да реализира пробив за 3:2 във втората част. 19-годишният Мусети не се предаде и изравни при първа възможност. Италианецът стигна до 4 мач бола в 9-ия гейм, но Димитров се справи тежката ситуация и също върна равенството. Той успя да спаси и пети мач бол в 11-ата част и да прати сета в тайбрек. Противникът на българина показа изключително добра игра и здрави нерви, поведе с 6:2, а след това сложи край на срещата след 7:3.

Снимка: Reuters

Следващият съперник на Мусети е гръцкият тенисист Стефанос Циципас, който по-рано през деня се справи с Феликс Оже-Алиасим след 7:5, 4:6, 6:3. Италианецът за втори път в кариерата си ще играе на полуфинал на турнир от серията АТР. През 2020 г. той бе сред най-добрите 4 в Сардиния. 

Димитров, който е 16-ти в света, няма да успее да повтори класирането си от миналогодишното издание на надпреварата в Акапулко, когато игра на полуфинал. В мексиканския град той стана шампион през 2014 г. 

Снимка: Reuters

Българинът е заявил участие в надпреварата в Маями през следващата седмица. Най-доброто му класиране там са двата осминафинала - през 2012 и 2016 г.