на живо

2:7! "Ливърпул" бра срам, невиждан от 1963 г.

Шампионите бяха разбити от "Астън Вила"

Часове, след като "Манчестър Юнайтед" записа една от най-тежките си загуби, "Ливърпул" също допусна срамно поражение. Мърсисайдци бяха разбити с 2:7 от "Астън Вила" в последен мач от четвъртия кръг на английската Висша лига. Тимът от града на "Бийтълс" не бе инкасирал 7 гола от април 1963 г., когато "Тотнъм" печели със същия резултат, който показваше таблото на "Вила Парк" тази вечер.

Домакините поведоха с дебютния гол на Оли Уоткинс в 4'. Лятното попълнение на "Вила" удвои в 22', преди Мохамед Салах да върне едно попадение за "Ливърпул" в 33'.

Хората на Дийн Смит обаче продължиха с убийствената ефективност и стигнаха до аванс от 4:1 на почивката след голове на Джон МакГин и отново на Уоткинс, оформил своя хеттрик. До днес последният с три гола срещу мърсисайдци в един мач бе Димитър Бербатов през септември 2010 г. с екипа на "Манчестър Юнайтед".

Десет минути след началото на втората част Рос Баркли вкара за 5:1. В 60' Салах отново бе точен, преди английският национал и звезда на "виланите" Джак Грийлиш да оформи разгрома с попадения в 66' и 75'.

Така за първи път в историята "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" допуснаха 6 гола в един ден.

Тежката загуба - първа от началото на сезона, остави "Ливърпул" на пето място с 9 точки, а отборът на "Астън Вила" вече е втори със същия актив, но и с мач по-малко.

В петия кръг, след паузата заради международните мачове, "Ливърпул" се сблъсква с лидера "Евертън" в дербито на Мърсисайд, докато "Вила" гостува на регионалния съперник "Лестър".