на живо

2 часа и половина на корта и Джокович е аут от Маями

Роберто Баутиста Агут победи световния номер 1

Reuters

Шесткратният шампион от Маями и номер 1 в световната ранглиста по тенис Новак Джокович сензационно отпадна от надпреварата, след като на осминафинал загуби от Роберто Баутиста Агут. 

Двамата тенисисти предложиха на зрителите истинско зрелище, продължило 2 часа и 32 минути. В крайна сметка испанецът успя да се класира напред в турнира, след като записа успех в три сета - 1:6, 7:5, 6:3. 

Това е едва трета победа над сърбина за Агут, който е на 25-то място в ранглистата, но и втора за 2019 г. Той успя да победи Джокович на полуфинал в Доха в началото на сезона. Испанецът има и един успех от 2016 г. в Китай. Ноле продължава да води в мачовете помежду им, като до момента е триумфирал в 7 от срещите.

Снимка: Reuters

Това е второ поредно ранно отпадане от турнир от сериите "Мастърс" за сърбина. В Индиън Уелс той не успя да преодолее непоставения ветеран Филип Колшрайбер и отпадна в третия кръг.

В Маями Ноле реализира само 4 от 13-те си възможности за пробив и не показа познатото си лице в напрегнатите моменти. 

"Не ми се случва за първи път, но определено трябва да помисля какво да променя в моята подготовка за Индиън Уелс и Маями, защото нещата не се получават. Роберто е солиден играч, така че поздравления за него, той прояви характер", каза Джокович след срещата.

С победата си над Ноле и класирането за четвъртфинал, Агут постигна най-доброто си представяне на турнира в Маями. Негов следващ съперник ще бъде шампионът от 2018 г. Джон Иснър.