на живо

2 дни общественополезен труд за избухливия Верстапен

Пилотът нападна свой колега след Гран при на Бразилия

Reuters

Пилотът на "Ред Бул" Макс Верстапен ще трябва да положи 2 дни общественополезен труд заради избухването си след Гран при на Бразилия. Холандецът нападна своя колега Естебан Окон след края на предпоследното състезание от календара на Формула 1, изблъска го и само бързата намеса на служителите предотврати по-голям инцидент.

Причината за гневната реакция на Верстапен бе лек сблъсък между двамата по време на състезанието, който отне първото място в класирането на холандеца. Още на пистата той се закани на своя колега по радиото.

Стюардите включиха инцидента в доклада си от състезанието и на база на това пилотът на "Ред Бул" бе наказан. Той ще работи два дена за Международната автомобилна федерация, като най-вероятно ще бъде включен в кампанията за повече сигурност по време на шофиране. 

Самият Макс не отрече, че е потърсил саморазправа с Окон след състезанието и се обяви за истинския победител в надпреварата.

"Всички сме отдадени на спорта, нали? Щеше да е странно да отида да му стисна ръката. Аз съм победител. Фактът, че бях лишен от победата, а и глупавият отговор, който получих от него, ме ядосаха изключително много", заяви Верстапен.