на живо

200 000 подписа за преиграване на "Барса" - ПСЖ

УЕФА обаче едва ли ще се трогне от петицията на феновете

Онлайн петиция за преиграване на сблъсъка "Барселона" - "Пари Сен Жермен" (6:1) от осминафиналите на Шампионската лига събра над 200 000 подписа. Кампанията бе стартирана от привърженик на "Реал" Мадрид на име Луис Мелендо Олмедо. А поводът е напълно очакван - спорното съдийство на германеца Дениз Айтекън.

Олмедо пусна петицията в събота, а само 24 часа по-късно броят на подкрепилите я стана шестцифрен. Всеки желаещ може да се включи на адрес change.org, като оригиналното заглавие е I want to request a replaying of the Barcelona-PSG match. Там са приложени видео и снимки, чиято цел е да докажат предполагаемите грешки на рефера в полза на каталунците. Започва се още с първия гол на Луис Суарес, който може би е от засада.

Независимо от солидния брой подписи УЕФА едва ли ще се трогне и ще предприеме някакви действия. Причината е липсата на жалба от страна на ПСЖ, което стопира евентуална процедура.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви след двубоя, че предстоящото въвеждане на видео повторенията ще осигури възможност за коригиране на неточните решения. Швейцарецът обаче отказа да коментира спорната дузпа срещу Суарес, довела до петото попадение за "Барса".

Испанското издание "Марка" съобщи, че Айтекън вероятно ще бъде изваден от нарядите за Шампионската лига до края на сезона.