на живо

Гледайте 217-сантиметров гигант и "Тренто" в ефира на RING

Нови две срещи от италианското волейболно първенство ще зарадват феновете у нас

legavolley.it

Нови две срещи от италианското волейболно първенство ще могат да проследят зрителите на bTV Media Group през уикенда. Феновете на този спорт ще могат да се насладят на играта на лидера в класирането - "Тренто", както и на най-високия волейболист в Серия А1.

Тази вечер от 19:00 намиращият се на последна позиция тим на "Кастелана" ще продължи с опитите да запише първи успех в италианското първенство през сезона. Отборът е без успех повече от една календарна година, но последните срещи на тима вдъхнат увереност на възпитаниците на Винценцо Ди Пинто, че така желаният успех е близо.

Снимка: legavolley.it

Сред лидерите на "Кастелана" е най-високият волейболист в италианското първенство - Ренан Буяти. Бразилският диагонал е с внушителния ръст от 217 сантиметра и е един от основните играчи на "Селесао".

Снимка: legavolley.it

Понякога не му се налага дори да скача, за да завърши атаката си и винаги притеснява противниковата блокада. За да бъде още по-неуловим, Ренан атакува с лявата ръка. В последната среща, в която отборът бе на крачка от успеха при загубата с 2:3 като домакин на "Милано", той отбеляза внушителните 29 точки.

Срещу "Кастелана" се изправя отборът на "Равена", който продължава своята битка за класиране за плейофите. Тимът не се намира в най-добрата си форма, като е записал 4 загуби в последните 5 срещи.

Снимка: legavolley.it

Гостите ще разчитат на своето острие Камил Ричлицки. Волейболистът от Люксембург приковава вниманието с изявите си и.... екстравагантната си прическа.

Срещата ще бъде излъчена на живо по RING и на Voyo.bg от 19 ч.

Снимка: legavolley.it

В неделя, отново от 19:00 ч., "Тренто" ще продължи устрема си към шампионската титла в Италия. След домакинската загуба от "Лубе Чивитанова" и Цветан Соколов, който се отчете с 22 точки, отборът сдаде първата позиция в първенството на "Перуджа", а една победа със сигурност ще помогне на играчите на Анджело Лоренцети да си върнат самочувствието.

В опит да се противопостави на втория във временното класиране, "Латина" ще се опита да сграбчи един от последните си шансове за топ 8. Тимът има едва един успех в последните си 5 срещи, но победа над "Трентино" може да скъси дистанцията до осмия "Монца". Изоставането от 6 точки изглежда сериозно, но не и непреодолимо.

Ще успее ли "Латина" да победи "Тренто" като гост? Отговорът ще получите от прякото ни предаване в неделя вечер от 19:00 по RING и на Voyo.bg.