на живо

23-ият в света отстрани Адриан Андреев в Анталия

Българският тенисист си осигури скок със 120 места в ранглистата

Lap.bg

19-годишният тенисист Адриан Андреев приключи участието си на турнира в Анталия, след като на осминафинал беше победен от 23-ия в световната ранглиста Алекс де Минор.

Българинът, който за първи път в кариерата си играе в надпревара от веригата АТР250, се представи достойно срещу своя далеч по-опитен във важните мачове съперник и успя да постигне два пробива. 

Снимка: Lap.bg

В крайна сметка обаче Андреев отстъпи на родения в Австралия тенисист с 3:6, 1:6 за 1 час и 15 минути.

Загубата идва след три последователни победи за българина на ниво АТР - първите в кариерата му. Той постигна успех в два мача в квалификациите, а в първия кръг на основната схема отстрани Марсел Илхан.

През следващата седмица Андреев ще запише прогрес в световната ранглиста. Той ще се изкачи с около 120 места и със сигурност ще влезе в топ 450 на световния тенис. Така ще изпревари Александър Лазаров (545-и в света) и ще стане трета ракета на България след Григор Димитров (19-и в света) и Димитър Кузманов (298-и в света).

Снимка: Instagram

27-годишният Кузманов също прескочи първия кръг в Анталия. Той ще играе срещу водача в схемата Матео Беретини на 10 януари.