на живо

25 години по-късно: Балъков отново бележи за "Спортинг" Лисабон! (ВИДЕО)

Но има уловка...

25 години след като за последно облече зелено-бялата фланелка, родната футболна легенда Красимир Балъков отново отбеляза гол за "Спортинг" Лисабон. Тук обаче има уловка!

В шампионатния мач срещу "Жил Висенте" играчите на португалския гранд носеха екипи с имената на звезди от клубната история, а 19-годишният еквадорец Гонсало Плата, с "Балъков" на гърба си, вкара едно от попаденията за успеха с 2:1. Със специалните фланелки бе отбелязана 114-ата годишнина от основаването на "Спортинг".

Самият Балъков използва профила си в социалната мрежа "Фейсбук", за да поздрави феновете на "лисабонските лъвове", както и Плата за гола. Любопитното е, че това е едва второто попадение на тийнейджъра през настоящия сезон.

"Поздравления за всички, които обичат и работят за "Спортинг" Лисабон по повод 114 години от основаването на клуба! Щастлив съм, че прекарах тук 5 страхотни години!

Желая успехи и се радвам на всяка победа!

А в последния мач, когато "Спортинг" записа победа №1500 в елита, Гонсало Плата със своите гол и асистенция, наистина заслужи моята фланелка!", написа Балъков, който отскоро е треньор на новака в Първа лига ЦСКА 1948.

Тагове: