на живо

3.2 млн. коментара в "Инстаграм": Как фенове помолиха любимеца си да се върне в Турция

Мощна инвазия от привърженици на "Трабзонспор"

Александър Сьорлот е оставил толкова сериозен отпечатък в Турция, че една година по-късно желанието на феновете му за завръщане в южната ни съседка ескалира.

Норвежкият нападател, който в момента е част от "РБ Лайпциг" в Бундеслигата, прекара целия сезон 2019/20 под наем в "Трабзонспор" и се превърна не само в чуждестранен голмайстор номер 1 в историята на клуба с 33 попадения, но и помогна на тима да вдигне Купата на Турция, отбелязвайки гол при победата с 2:0 над "Аланияспор".

Миналото лято Сьорлот реши да премине при "червените бикове" с трансфер за 22 млн. евро, а престоят му в Германия е всичко друго, но не и успешен. 25-годишният таран отбеляза едва 6 гола в 36 мача. В резултат на това името му започна да се спряга за трансфер обратно в "Трабзонспор", а феновете на турския тим направо пощуряха.

Президентът на клуба Ахмед Агаоглу призна, че с удоволствие би приветствал Сьорлот отново на стадион "Шенол Гюнеш".

"Дадохме "Ферари" на "Лайпциг", но те се отнесоха с него като с обикновена кола", каза Агаоглу, цитиран от "Билд".

Клубът все още не е отправил официална оферта, а феновете взеха нещата в свои ръце. Привържениците публикуваха 3.2 млн. коментара под една от последните снимки на футболиста в "Инстаграм" с призиви да се завърне в Трабзон.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexander Sørloth (@asorloth)

На Сьорлот явно му е дошло в повече, тъй като използва профила си в "Туитър", за да благодари на феновете, но и да ги помоли да спрат.

"Здравейте, фенове на "Трабзонспор". Оценявам любовта и подкрепата ви, но, моля ви, спрете да ми звъните и да изпращате съобщения. Това прави живота ми доста стресиращ. Достатъчно", написа норвежецът.

А това съобщение вече има повече от 4000 коментара и над 31 000 харесвания.