на живо

3 часа в самолета: Звездите на "Реал" станаха заложници на снега (ВИДЕО)

Все пак "белите" излетяха за мача си с "Осасуна"

Instagram

Футболистите на "Реал" Мадрид преживяха кошмарно пътуване към град Памплона, където днес (9 януари) трябва да се изправят срещу "Осасуна" в среща от 18-ия кръг на Примера дивисион. 

Причината е бурята "Филомена", която засипа със сняг Мадрид. Метеорологичните условия в страната са тежки. Температурите в някои части паднаха до -35 градуса по Целзий, огромен брой полети бяха отменени заради поледици, силен снеговалеж и вятър.

И все пак "Реал" тръгна за Памплона ден преди мача, а не както повелява традицията в клуба - само няколко часа преди първия съдийски сигнал. След като футболистите се качиха в самолета, им се наложи да чакат 3 часа на пистата, тъй като тя беше заледена. Очаквано многомилионните звезди бяха недоволни от това забавяне. Появиха се и призиви мачът да бъде отменен за друга дата, когато времето го позволява.

Снимка: Reuters

"Белите" достигнаха до крайната дестинация след полунощ българско време. 

От "Осасуна" заявиха, че са готови за днешния ден (9 януари) със снеговалеж, а теренът ще бъде в перфектно състояние. За тази цел клубът е мобилизирал допълнително работници, които да почистят стадиона.

Добрата новина за "Реал" е, че треньорът Зинедин Зидан е дал отрицателна проба за коронавирус и ще бъде до тима по време на мача в Памплона. Той беше контактен на заразен и очакваше резултатите от теста.

Това означава, че французинът няма да пропусне и важния мач на 14 януари - полуфинала в турнира за Суперкупата на Испания. Срещата между "Реал" и "Атлетик" Билбао може да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч.