на живо

31-вият хеттрик на Меси му донесе куп нови рекорди

Футболистът на "Барселона" се разписа 3 пъти срещу "Леванте"

Getty Images

Футболната звезда на "Барселона" Лионел Меси отново заблестя в испанското първенство! Аржентинецът отбеляза хеттрик при победата на неговия тим с 5:0 срещу "Леванте" в последния кръг на Ла Лига. 

За 31-ви път в кариерата си Меси бележи 3 гола в един мач от първенството (за 43-и във всички турнири). Така той остава на второ място по този показател в Испания, но има реален шанс да изпревари първия в класацията - бившия футболист на "Реал" Мадрид Кристиано Роналдо, който има 34 хеттрика в Примера.

Аржентинецът обаче се превърна в първият футболист в Европа, който вкарва 50 гола за календарната 2018 г. Роналдо от "Ювентус" и Роберт Левандовски от "Байерн" Мюнхен имат по 46 попадения.

Той е и най-полезният играч в петте най-силни първенства на Стария континент. Меси е взел участие в 23 гола на "Барселона" за сезона - вкарал е 14 и е асистирал за 9. Помощта му бе видна и в последния мач, когато подаде за другите 2 попадения за своя тим.

Освен това Меси вече еднолично оглавява класацията на "Барселона" за футболист с най-много победи с фланелката на каталунците. След успеха над "Леванте" аржентинецът има 323 успеха, с което изпревари Шави (322 победи).