на живо

385-ият в света спря Григор Димитров в Маракеш (ВИДЕО)

Томи Робредо победи с 2:1 сета най-добрия ни тенисист

Getty Images

Поставеният под номер 1 в схемата Григор Димитров изненадващо отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Маракеш, след като загуби с 4:6, 6:1, 1:6 от 386-ия в света Томи Робредо (Испания). Двубоят на централния корт в мароканския град продължи 109 минути.

Димитров започна уверено първия сет. Той стигна до точка за пробив още при първото подаване на Робредо, но не успя да я реализира. Сетът вървеше гейм за гейм до 3:3, когато неточности в играта на българина позволиха на испанеца да стигне до първата си възможност за пробив в срещата. Той се възползва по най-добрия начин и направи брейк, който се оказа достатъчен и бившият номер 5 в света поведе с 1:0 сета.

Снимка: Getty Images

25-годишният българин изпита затруднения при откриващия гейм на втората част, но успя да поведе с 1:0. Последва най-оспорваният гейм от началото на мача и Гришо стигна до първия си пробив за 2:0. Той вдигна оборотите, взе за втори път подаването на Робредо и спечели втората част с 6:1.

Решителният трети сет започна кошмарно за Гришо, който допусна пробив на нула за 0:2 гейма. Димитров намали за 1:3, но не успя да върне пробива, а допусна нов и отпадна от надпреварата в Мароко.

По този начин Робредо записа трета победа в четири мача срещу най-добрия ни тенисист. На четвъртфиналите 34-годишният испанец ще срещне Пеноа Пер (Франция).

Това бе първи мач на клей за българския тенисист през този сезон. Той си тръгва от Маракеш с 20 точки за световната ранглиста и 8230 долара от наградния фонд.