на живо

4 гола и равенство между ЦСКА 1948 и ЦСКА на старта на сезона

Двата тима не се победиха в първи мач от Първа лига

Футболните тимове на ЦСКА 1948 и ЦСКА завършиха 2:2 в първа среща от сезон 2020/2021 в Първа лига. Новакът в елита и тимът от "Българска армия" си поделиха по точка на националния стадион "Васил Левски".

Първо от ЦСКА 1948 успяха да поведат с 2:0, а след това символичните гости изравниха.

Заради проливния дъжд над столицата, повече от предвидените за фенове места на националния стадион „Васил Левски“ останаха незаети. Публика имаше в сектор „Г“, където бяха настанени най-върлите привърженици на ЦСКА. На моменти те пренебрегваха предписанията за социална дистанция и дикторът трябваше да им напомня да се разположат на поне 1,5 м разстояние един от друг.

Снимка: Lap.bg

Още преди да започне срещата възникна напрежение между двете групи фенове. Наложи се полицията да се разположи пред привържениците, които бяха приближили оградата на сектор „А“. Там бяха настанени фенове на ЦСКА 1948. Стигна се до размяна на словесни закани, но не и до физически контакт.

Снимка: Lap.bg

Новакът в Първа лига започна кампанията ударно и още в 19-ата минута резултатът беше открит. За ЦСКА 1948 се разписа привлеченият преди сезона и възстановил се след заразяване с коронавирус Мартин Камбуров. За него това беше гол 238 в родния елит. 39-годишният нападател се е прицелил в подобряване на рекорда на Петър Жеков – 253 попадения в Първа лига.

Снимка: Lap.bg

В 33-ата минута ЦСКА 1948 водеше с 2:0. Автор на гола стана Даниел Младенов, който се възползва от объркване в отбраната на „червените“ от стадион „Българска армия“.

ЦСКА успя да върне едно попадение до почивката. В 4-ата минута на продължението точен беше Валентин Антов.

Снимка: Lap.bg

Това като че ли даде импулс в играта на тима и възпитаниците на Стамен Белчев бяха по-активният тим през втората част. Стигна се до 52-ата минута, когато Али Соу стреля неспасяемо и топката попадна във вратата на Даниел Наумов за 2:2.

ЦСКА продължи с атаките до края на срещата. Символичните домакини също отговориха с няколко пропуска. Но в крайна сметка двата отбора си поделиха по 1 точка.

Снимка: Lap.bg

Във втория кръг ЦСКА 1948 гостува на "Берое", докато ЦСКА посреща "Ботев" Пловдив.

Тагове:

цска ЦСКА 1948