на живо

4 гола и равенство в първото решаващо Суперкласико

"Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" не се победиха в първия финална Копа Либертадорес

Reuters

"Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" завършиха 2:2 в първи мач от финала за Копа Либертадорес. Двата тима за първи път спорят за трофея един срещу друг в така нареченото в Южна Америка Суперкласико, а аржентинското дерби се очакваше с голямо нетърпение по цял свят.

"Бока" откри резултата в 34-та минута, след като Рамон Абила стреля точно, а противниците му нямаше как да му се противостоят. В "Ривър" обаче не чакаха дълго. В следващата атака Лукас Прато действа безапелационно и прекрати радостите по трибуните, изравнявайки резултата.

Снимка: Reuters

В самия край на първото полувреме феновете на "Ла Бомбонера" отново ликуваха. Дарио Бенедето, който в 25-ата минута замени звездата на "жълто-сините" Кристиан Павон, действа най-разумно в наказателното поле на "Бока" и направи резултата 2:1.

Снимка: Reuters

Второто полувреме започна с натиск на домакините. В 60-ата минута обаче "Ривър" получи правото да изпълни пряк свободен удар. При центрирането Карлос Искердос се опита да изчисти с глава, но вместо това прати топката в собствената си врата за 2:2.

Снимка: Reuters

В края на редовното време Бенедето излезе сам срещу вратаря след отличен пас от Карлос Тевес, но вратарят на гостите Франко Армани се справи и отрази удара му.

Реваншът е насрочен за 24 ноември на стадион "Монументал", като при определяне на шампиона головете на чужд терен не представляват предимство. При равенство, двата тима ще играят продължения, а след това евентуално ще изпълнят и дузпи.

Снимка: Reuters

Първият мач трябваше да се играе на 10 ноември, но заради проливните дъждове бе отложен с един ден. На стадиона присъстваха единствено фенове на домакините, тъй като привържениците на "Ривър" имат забрана да посещават мачове. Те обаче изпратиха своите любимци на терена с песни и скандирания от съседните улици.

Снимка: Reuters