на живо

4 от 6 за шампиона Хамилтън, посвети победата на Лауда

Британският пилот спечели и Гран При на Монако във Формула 1

Getty Images

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън продължи силното си представяне от началото на сезона, записвайки четвърти успех от първите шест състезания. Британецът спечели и Гран При на Монако.

Хамилтън триумфира по улиците на кнюжеството за пръв път след полпошизън. Впоследствие пилотът на "Мерцедес" посвети победата на легендата Ники Лауда, който почина през седмицата.

Интересното е, че за пръв път през настоящата кампания "Мерцедес" не записа двоен успех. Макс Верстапен завърши втори, но получи петсекундно наказание и бе изместен в крайното класиране от Себастиан Фетел и Валтери Ботас.

Снимка: Getty Images

Хамилтън стартира силно и не позволи изпреварване при първия завой, а подреждането се запази. Шарл Льоклер от "Ферари" бе най-активен в опитите си да се придвижи напред, но при един от тях подходи прекалено агресивно и спука гума. Той приключи участието си, останалите по пистата отломки обаче наложиха излизане на кола за сигурност.

До края Верстапен притисна Хамилтън и болидите им дори се докоснаха. В крайна сметка световният шампион удържа първото място.

Днешната надпревара в Монако бе под №300 за финландеца Кими Райконен. Световният шампион от 2007 г., който кара за "Алфа Ромео", завърши на незавидното 17-о място.

Тагове:

@