на живо

40 години от епичната победа на "Марек" срещу "Байерн" Мюнхен (ВИДЕО)

Ветераните на "Марек" и "Левски" изиграха приятелска среща по случай празника

40 години от епичната победа на "Марек" срещу "Байерн" Мюнхен (ВИДЕО)

В Дупница отбелязаха 40 години от епичната победа на "Марек" срещу "Байерн" Мюнхен и 65 години от откриването на митичния стадион "Бончук".

За феновете навръх празника един срещу друг излязоха ветераните на "Марек" и "Левски". Срещата завърши при резултат 3:3.

За мача на 2 ноември 1977 година в Дупница още говорят с плам в очите. Тогава 32 хиляди изпълват стадион "Бончук" за мача-реванш на "Марек" срещу колоса "Байерн" Мюнхен с Герд Мюлер и Сеп Майер в състава си. Домакините са с тежката задача да заличат 3 гола пасив от първия мач в Мюнхен. Мачът свършва 2:0 за "Марек" и "Байерн" едва се измъква от ада на "Бончук".

"Сбъдна се най-големата ми мечта, защото идол ми беше Майер и като чух че ми се пада на жребия "Байерн", може би съм скочил до тавана от радост", сподели вратарят на "Марек" от мача срещу баварците през 1977-а година Стоян Стоянов.

Легендите на "Левски" изразиха съжаление, че във водещите ни клубове родните футболисти са все по-малко.

"Нашите деца, нашите юноши не са пълноценно подготвени за големия футбол. Трудно го разбират, не го разбират самите футболисти и едва когато излязат на терена го осъзнават", каза Емил Спасов.

Все пак Спасов добави, че чужденците, които "Левски" успя да привлече през тази година, са качествени и определено вдигат нивото на отбора.