на живо

400 полицаи охраняват първото дерби на Манчестър между Моуриньо и Гуардиола

Сблъсъкът между "червените дяволи" и "гражданите" е в събота

Getty Images

Дербито между отборите на "Манчестър Юнайтед" и "Манчестър Сити" в събота (10 септември) е сред най-очакваните футболни мачове през този сезон в Англия. Нетърпението на Острова е породено и от факта, че това ще бъде първият местен сблъсък между новите треньори на „червените дяволи” и „гражданите” – Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола.

Властите са направили специална организация за мача. Близо 400 полицаи ще следят за нормалното провеждане на започващия в 14:30 часа двубой.

Очаква се „Олд Трафорд” да бъде изпълнен до краен предел. Това ще бъде най-сериозното домакинско изпитание за „Юнайтед” от мача с „Борнемут” в края на миналата кампания, когато стадионът бе евакуиран заради бомбена заплаха.

За този мач ръководството на „червените дяволи” е потърсило помощта на специалисти в борбата с тероризъм. Изготвен е нов план и стратегия за осигуряване на безопасността на запалянковци и фенове, а от клуба са категорични, че няма да пестят усилия и финанси за това.

Полицията е уверена, че дербито на Манчестър ще протече без ексцесии въпреки огромното съперничество между двата клуба и новите им наставниците: „Няма данни за масови безредици около мача. Запознати сме със ситуацията около треньорите Моуриньо и Гуардиола и знаем, че взаимоотношенията им могат допълнително да нагнетят страстите”.

Снимка: Getty Images

Съперничеството между двамата специалисти продължава вече 20 години – от престоя им в „Барселона”, където единият е помощник треньор, а другият – футболист.

До момента в мачовете помежду им са изгонени близо 10 играчи.