на живо

41 дни по-късно: "Ливърпул" отново победи в първенството. Жертвата е "Тотнъм"

Шампионите се справиха с колебливите футболисти на Жозе Моуриньо

Reuters

"Ливърпул" се върна на победния път в английската Висша лига. Футболистите на Юрген Клоп постигнаха успех с 3:1 като гост на "Тотнъм" в мач от 20-ия кръг на шампионата.

Мърсисайдци за последно прибавиха 3 точки към актива си на 19 декември 2020 г., когато се справиха с "Кристъл Палас". След това Клоп трябваше да се оправдава за 3 равенства и 2 загуби. 

Мачът не започна по най-добрия начин за шампионите от миналия сезон. Хюн-Мин Сон от "Тотнъм" успя да прати топката във вратата на гостите още в 3-ата минута, но попадението беше отменено заради засада. До края на полувремето двата тима организираха няколко добри атаки. В самия край Роберто Фирмино от "Ливърпул" откри резултата след отличен пас на Садио Мане. 

Снимка: Reuters

Това беше първо попадение за мърсисайдци след 3 мача суша в първенството!

През второто полувреме Ерик Ламела влезе на мястото на контузения ас на "Тотнъм" Хари Кейн. От "Ливърпул" се възползваха от тази слабост и удвоиха преднината си чрез Трент Александър-Арнолд.

Снимка: Reuters

"Шпорите" успяха да върнат един гол в 49-ата минута. Негов автор стана Пиер-Емил Хойберг след бомбен шут от границата на наказателното поле.

Той обаче не беше достатъчен и не изплаши гостите, които оформиха крайното 3:1 в 65-ата минута. Този път точен беше Садио Мане.

Снимка: Reuters

Победата изкачи "Ливърпул" на четвърто място в класирането с 37 точки, като тимътк на Юрген Клоп изостава на четири зад лидера "Манчестър Сити". "Тотнъм" е шести с 33 точки.