на живо

48 oт 48 за Англия! "Сити" е на исторически финал в Шампионска лига (ВИДЕО)

Тимът на Пеп Гуардиола победи "Пари Сен Жермен" и в реванша

"Манчестър Сити" се класира за финала в Шампионската лига за първи път в историята! Тимът на Пеп Гуардиола стигна до битката за трофея, след като победи "Пари Сен Жермен" с 2:0 у дома в реванша и продължава напред с общ резултат 4:1 (2:1 на "Парк де Пренс" преди седмица).

Тази вечер, на "Етихад Стейдиъм", в герой за "гражданите" се превърна алжирският национал Рияд Марез, който отбеляза и двете попадения - в 11' и 63'. Бившият играч на "Лестър" се разписа и в Париж, превръщайки се във втория с попадения и в двата полуфинални двубоя от сезон 2017/2018 насам, когато същото направи Садио Мане от "Ливърпул" при отстраняването на "Рома" с общ резултат 7:6.

Снимка: Getty Images

При 0:2 нервите във френския лагер взеха връх, ПСЖ прибегна към грубости и завърши мача с човек по-малко заради директен червен картон на Анхел Ди Мария в 69'. Аржентинецът се спречка с Фернандиньо край тъчлинията и го настъпи без топка, а действията му не останаха незабелязани от нидерландския рефер Бьорн Кауперс.

Снимка: Getty Images

"Манчестър Сити" спази традицията на английските отбори в елиминационната фаза. За 48-ми пореден път представител на Висшата лига продължава напред, след като е спечелил първия двубой като гост.

"Сити" е деветият отбор от Висшата лига, който стига до финала, след "Манчестър Юнайтед", "Лийдс", "Ливърпул", "Нотингам Форест", "Астън Вила", "Арсенал", "Челси" и "Тотнъм", и първият с 11 успеха в рамките на един сезон в Турнира на богатите.

Снимка: Getty Images

Пеп Гуардиола продължава да е кошмар за Маурисио Почетино, срещу когото има вече 12 победи. Каталунският специалист е също толкова успешен само в дуелите с Мануел Пелегрини и Шон Дайш.

В битката за трофея "Манчестър Сити" ще се изправи срещу победителя от двойката "Челси" - "Реал" Мадрид, които излизат в реванш утре от 22:00 ч., пряко по bTV Action. Първата среща помежду им завърши с равенство 1:1, но "сините" от Лондон имат предимство заради попадението на чужд терен.