на живо

Хърватия излъга Испания след лудо полувреме с 5 гола

Драматично 3:2 в последната секунда...

Хърватия победи Испания с 3:2 в мач от Група 4 на първа дивизия на Лигата на нациите и остави развръзката за първото място в класирането за "Уембли". 

Всички пет гола паднаха след почивката, като на три пъти домакините излизаха напред и стигнаха до победата буквално в последната секунда на срещата.

С този драматичен успех, "ватрените" се реваншираха за тежката загуба с 0:6 от Ла Фурия в предния мач между двата тима.

Срещата започна добре за домакините и в 6-ата минута Иван Перишич стреля към долния ляв ъгъл, но Давид де Хеа направи отлично спасяване и топката се отби в гредата.

Осем минути по-късно отново стражът на Ла Фурия застана между Перишич и първото попадение в мача.

В края на полувремето Иско отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но Ловре Калинич изби топката в корнер.

Световните вицешампиони започнаха много активно втората част и в 54-ата минута Андрей Крамарич откри резултата след пас на Перишич - 1:0. Радостта на хърватите обаче бе кратка, защото само две минути по-късно Иско подаде на Дани Себайос и футболистът на "Реал" изравни - 1:1.

Последваха добри възможности и пред двете врати, но и Ракитич, и Яго Аспас се разминаха с попаденията.

Все пак в 69-ата минута Лука Модрич намери Йедвай на добра позиция, който от близка дистанция с глава не сгреши - 2:1.

Няколко минути по-късно Анте Ребич пробва рефлексите на Де Хеа, но вратарят бе непоклатим. В 75-ата минута и Ловре Калинич блесна със спасяване след удар на Сусо. 

Но най-доброто в мача тепърва предстоеше. В 77-ата минута Шиме Върсалко игра с ръка в наказателното поле, а последвалата дузпа бе хладнокръвно реализирана от Серхио Рамос. В триминутното продължение на двубоя обаче Йедвай вкара втория си гол в срещата за крайното 3:2.

След този мач Испания остава лидер с 6 точки, като играчите на Луис Енрике вече са изиграли всичките си срещи от турнира.

Англия и Хърватия са с по 4 точки, което означава, че победителят от срещата след няколко дни на "Уембли" ще реши първото място в групата.