на живо

5 мача наказание за Станислав Манолев заради расистки обиди

"Пирин" ще трябва да плати 37 500 лв. заради грозните сцени по време на мача с ЦСКА

Lap.bg

Халфът на "Пирин" Станислав Манолев получи наказание от 5 мача заради расистки обиди по време на футболната среща с ЦСКА от последния кръг на Първа лига. 

Това реши Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз на извънредно заседание. 

Манолев получи червен картон в края на първото полувреме след разправия с Амос Юга от ЦСКА. След мача футболистът на "червените" заяви, че е бил наречен "маймуна". Самият Манолев отрече, като обясни, че е използвал други думи и не е расист. 

Снимка: Lap.bg

Глоба заради случая ще има и за "Пирин". Клубът е глобен с 37 500 лв. Освен това е лишен от правото на домакинство за 1 мач, като санкцията е заменена със среща пред празни трибуни.

"За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.2, б. б от ДП /2021/2022/ ДК наказва Станислав Манолев – състезател на ФК „Пирин” Благоевград със спиране на състезателни права за 5 срещи, ФК „Пирин“ Благоевград с имуществена санкция в размер на 37 500 лева и лишаване от домакинство за  1 среща, като лишаването от домакинство се заменя със забрана за игра пред публика", се казва в сайта на Българския футболен съюз.