на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За българския капитан на "Байерн", един волейболен герой, легенда на родния баскетбол и още

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:
За българската връзка в германския шампион "Байерн" Мюнхен. В периода 1994-1996 екипа на баварския колос носи Емил Костадинов, но преди него друг наш сънародник е бил на почит там.

През 40-те години на миналия век, по времето, когато Адолф Хитлер управлява Германия, капитан и голмайстор на "Байерн" бил Михаил Лозанов. Наричали го Танка.

Прочетете:
Връщаме ви и към лятото на 2015 г., когато националният ни отбор по волейбол победи Германия и се класира за полуфиналите на европейското първенство. Тогава големият герой не бе нито треньорът Пламен Константинов, нито 38-годишният капитан и лидер на отбора Владимир Николов, а младият Николай Пенчев.

Защо той е "Момчето с мъжко сърце" - разберете от материала на Борислава Стаменова.

Забавлявайте се в интернет:
Легендата на "Манчестър Юнайтед" и английския футбол Дейвид Бекъм има трима сина - Бруклин, Круз и Ромео, но никой от тях не последва стъпките на баща си в професионалния футбол. Надеждите на Бекс бяха свързвани предимно с първородния му син Бруклин и приключиха, когато последният бе освободен от школата на елитния "Арсенал" през 2013 г., след което се отказа от спорта.

Ромео - най-младият син на шесткратния шампион на Англия, обаче все пак е наследил част от таланта му. Доказателство за това намираме в забавно видео, което Бекъм-старши публикува в социалните мрежи.

 
 
 
View this post on Instagram

Romeo V dad who’s gonna win ?? Unlucky son maybe next time @romeobeckham @teqball @intermiamicf sign us up

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Тествайте знанията си:
41-годишният Йордан Бозов сложи край на баскетболната си кариера. Новината за отказването му бе съобщена с емоционално видео с компилация от най-запомнящите изпълнения на легендата.

След три десетилетия с оранжевата топка в ръце и 21 мача за България, Бозов обяви, че спира с любимия си баскетбол.

Днешният ни въпрос е свързан именно с емблематичния гард.

В кой отбор завърши кариерата си Йордан Бозов?

Гледайте:
Вече 11 години българката Мариана Василева е не само главен треньор на Азербайджан, но и основен двигател и създател на стратегията за развитие на художествената гимнастика в страната.

Благодарение на професионализма си никога не е била приемана като чужденка. За нея разказва Флорина Иванова.

Тагове:

5 неща